Educar famílies. Les associacions de mares i pares. Característiques, objectius i dificultats

Autors/ores

  • Lola Abelló Planas Observatori de la Infància i la Família. Generalitat de Catalunya

Resum

En aquest estudi es planteja una anàlisi històrica del procés de construcció del teixit associatiu de les famílies a partir de les lleis d’educació que s’han anat succeint des del 1970.
Els canvis han promogut noves oportunitats, que es van mostrant així com els reptes en la participació en el procés educatiu per part de les famílies. Entre els objectius principals que es van proposant hi ha la major implicació de les famílies en el procés educatiu, la participació en el centre i la possibilitat de potenciar l’associacionisme entre les famílies.
S’hi mostra el procés de com han anat emergint les confederacions i les federacions i els objectius que han tingut així com la implementació en els diferents territoris.
S’hi mostren les dificultats de participar en les AMPA i les que emergeixen en les relacions entre les famílies i l’escola, i com han incidit les variables socioculturals en aquesta dinàmica.

Paraules clau

participació, família, escola, AMPA, federació, compromís, educació, democràcia, diversitat, voluntarietat, immigrants, professorat, renovació, política educativa

Publicades

2010-02-01

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.