El Currículum bimodal com a marc metodològic i per a l’avaluació: principis bàsics i millores obtingudes en aprenentatges i rendiment dels estudiants
Resum
La present investigació impulsa la innovació educativa en centres docents de primària i secundària mitjançant l’aplicació dels principis i la metodologia del “currículum bimodal” a la vegada que es vol comprovar la seva eficàcia en la reducció del fracàs escolar i en la millora de la formació de tots els estudiants. Aquest treball és fruit d’un estudi finançat per la Fundació Telefònica durant el 2011-2013, aportant dades molt positives sobre la reducció del fracàs escolar en els centres on s’ha experimentat.
Aquest estudi parteix d’una mostra de 30 centres en el context Nacional i Internacional i amb la col·laboració de més de 150 professors. El tipus de metodologia ha estat tant quantitativa com qualitativa i ha fonamentat la recollida de dades en diferents instruments: els qüestionaris de valoració del professorat i la recollida de dades en els seminaris de seguiment. Els principals resultats d’aquest investigació revelen que el 94% del professorat subratlla la millora entre els seus alumnes pel que fa a la comprensió i el vocabulari de l’assignatura i en un 87% en les activitats practiques. Tot això ha tingut un impacte directe en la millora del rendiment acadèmic de la majoria dels estudiants. Aquesta investigació conclou amb plantejaments per a recerques futures.
Paraules clau
Currículum bimodal, fracàs escolar, TIC, canvi curricular, innovació educativa, formació del professoratPublicades
Descàrregues
Drets d'autor (c) 2013 Pere Marqués Graells, Isabel Alvarez Cánovas
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0.